Kip in de oven

Een geheel nieuw receptje en deze keer niet zoet! Je zal er misschien wat raar van opkijken, maar het komt ook uit de oven he. 😉 Wat zou de wereld toch saai zijn zonder een wat breder begrip van “bakken”, niet? Eigenlijk wil ik gewoon alles met jullie delen wat ik lekker vind… 

Hopelijk vinden jullie de foto er wat smakelijk uitzien; ik ben het namelijk niet echt gewoon om warme maaltijden mooi vast te leggen op foto. In ieder geval zal het receptje jullie vast wel overtuigen!

Bereidingstijd: 75 à 80 min

Ingrediënten: (2 personen)
1 kg braadkip
1 citroen
6 sjalotjes
6 lookteentjes
400-500 gr smaakaardappeltjes
400 gr prinsessenboontjes

honing
gemberpoeder
takjes tijm
rozemarijn
peper
zout
olijfolie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 240°.

Haal de schil van de sjalotjes en halveer ze. Haal ook de schil van de lookteentjes en leg alles in de ovenschaal. Giet er een beetje olijfolie over en doe er alvast enkele takjes tijm bij.

Leg nu de kip in de ovenschaal en bewerk met een scheut olijfolie, honing, gemberpoeder, peper, zout en een beetje citroensap. Wrijf de kip in (met je handen) tot elk stukje kip is bewerkt.  

Maak de schil van de aardappeltjes proper en halveer ze. Leg ze bij in de ovenschaal rondom de kip heen. Besprenkel nog even met wat rozemarijn, peper, zout en nog wat takjes tijm. Werk eventueel af met nog wat schijfjes citroen. 

Verlaag de oventemperatuur nu naar 200° en plaats de ovenschotel 1 uur in de oven op de middelste stand. Als je merkt dat de korst te snel kleurt, verlaag je de temperatuur tot 180°. 

Tip! Ga regelmatig eens kijken of de aardappeltjes ook in liggen te sudderen. Als er te weinig vocht is, doe je er nog een beetje water bij!

Blancheer ondertussen de prinsessenboontjes. Haal eerst de topjes van de boontjes, haal ze snel even door stromend water en kook ze 4 à 5 min in een grote pot met lichtgezouten kokend water. Wanneer de boontjes beetgaar zijn, giet je ze af en haal je ze dadelijk onder stromend koud water. Laat ze uitlekken. 

Na 1 uur kan je de prinsessenboontjes mee in de ovenschaal doen, rondom de kip heen. Laat nu nog een kwartiertje mee sudderen in de ovenschotel. Smakelijk!

Vorige bericht
Volgende bericht
Een reactie plaatsen

8 reacties

  1. laura

     /  3 april 2012

    O wat had ik graag een foto gezien van de kip helemaal klaar en net uit de oven, had ik mezelf denk ik niet meer kunnen beheersen!
    Mischien tip voor volgende x . groetjes

    Beantwoorden
    • Haha, thanks! Mijn vriend kon zich echter niet bedwingen en was de kip al aan het versnijden voordat ik een foto kon trekken. 😉 Maar ik onthou het zeker voor de volgende keer!

      Beantwoorden
  2. Coccinella

     /  4 april 2012

    Dit receptje heb ik opgeslagen! Binnenkort ga ik het zeker eens maken. Benieuwd wat mijn vriend gaat doen ;-).
    Groetjes,
    Coccinella.
    PS: Eigenlijk weet ik al wat hij gaat doen hoor. Wss ontbreken er al een paar stukjes kip en aardappel voor het op tafel staat :-D.

    Beantwoorden
    • Haha, mannen he, ze zijn toch allemaal hetzelfde (als het over eten gaat ;))! Laat me weten of het je (en jouw vriend) heeft gesmaakt!

      Beantwoorden
  3. ninadinners.nl

     /  17 april 2012

    Ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden

Geef een reactie op ninadinners.nl Reactie annuleren