Chocoladecupcakes met cocosfrosting

Ook ik ben niet ontsnapt aan de “cupcake” hype!  Mijn voorkeur gaat uit naar een heerlijk afsmakend cakeje, afgewerkt met een zachte smeuïge topping… Daarom ben ik dan ook gek op deze chocoladecupcakes met cocosfrosting!

Bereidingstijd:
Voorbereiden: 15 min + 30 min
Bakken: 20 min

Ingrediënten:
Chocoladecupcake: (10 cupcakes)
100 gr bloem
140 gr kristalsuiker
20 gr cacaopoeder
1 1/2 tl bakpoeder
40 gr boter
120 ml volle melk
1/4 tl vanille-extract
1 ei
snufje zout
evt. stukjes pure chocolade

Cocosfrosting:
50 ml cocosmelk
80 gr boter
230 gr poedersuiker
evt. geraspte cocos

Bereidingswijze:

Tip! Let er op dat je boter op kamertemperatuur is!

Uiteraard beginnen we met het maken van de chocoladecupcakes.
Verwarm de oven alvast voor op 170°.
Doe bloem, cacaopoeder, suiker, bakpoeder en zout  in een mengkom en haal alles even door elkaar.

Voeg nu 40 gr zachte boter toe en kneed (desnoods met je handen) tot een lichtjes zanderig deeg.

Klop nu het ei los in de melk samen met het vanille-extract.

Voeg dit keer per keer bij het deegmengsel en blijf kloppen tot een zacht smeuïg geheel. Let op voor klontertjes!

Tip! Als je toch klontertjes hebt, kan je best even een mixer gebruiken op de laagste stand.

Vul nu je cupcakevormpjes tot 2/3 en zet in de oven voor zo’n 20 minuten op 170°.

Tip! Je kan kleine stukjes chocolade in het midden van de cupcake verstoppen, als extra smaakbom!

Wanneer de cupcakes klaar zijn, laat je ze even afkoelen in de oven. Daarna haal je de cupcakes uit de vorm om ze volledig te laten afkoelen.

Ondertussen maken we de cocosfrosting klaar.
Doe 80 gr zachte boter met de poedersuiker in een kom en meng alles tot een smeuïge massa. Voeg daarna ook de cocosmelk toe. Klop nu het glazuur een dikke 5 minuten tot deze luchtig en wit wordt.

Wanneer de cupcakes volledig afgekoeld zijn, kan je ze gaan bekleden. Dit doe je het beste met een spuitmondje. Maak met een breed spuitmondje mooie ronde bewegingen totdat de hele bovenzijde van de cupcake bedekt is, en doe er dan nog wat extra op voor een mooie toef. Werk af met geraspte cocos als je dat leuk lijkt!

Tip! Schaf je spuitmondjes en -zakken aan of koop een garneerspuit (bvb. bij Blokker)!


Advertenties
Een reactie plaatsen

9 reacties

  1. Stuur ze is via USB xD

    Beantwoorden
  2. Ziet er heerlijk uit! Cocos en Chocolade faalt nooit:D

    Beantwoorden
  3. Ziet er mooi uit, en lijkt mij ook erg lekker! Ook handig dat je zoveel foto’s hebt gemaakt!

    Beantwoorden
    • Dankje! Ik probeer altijd veel foto’s te maken, omdat het zo soms toch wel een duidelijker beeld geeft van wat je moet doen… maar ik kan je zeggen dat het maken van die foto’s niet altijd even makkelijk is én het neemt heel wat tijd in beslag. Ach, ik doe het met plezier… 😉

      Beantwoorden
  4. Wauw, dat ziet er mooi en heerlijk uit!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: