Chocoladebrownietaart (glutenvrij)

Heel wat mensen (in mijn omgeving) hebben een probleem met gluten. Om hieraan tegemoet te komen, maakte ik een héérlijke chocoladebrownietaart zónder bloem, naar het recept van Phil Vickery. Trouwens, deze taart is zo lekker dat gewoonweg iedereen er gek op zal zijn.

Bereidingstijd: 25 min + 50 min 
Ingrediënten:
(ringvorm 16 cm)

275 g pure chocolade
175 g kristalsuiker
140 g amandelpoeder
5 eieren
evt. extra versiering

 

Bereidingswijze:
Doe geleidelijk de helft van de kristalsuiker bij de 5 eiwitten en klop dit op tot een glanzende massa.

Onthou! Met een handmixer kan dit zeker 10 minuten duren.

Mix nu de 5 eierdooiers met de rest van de suiker tot een lichtgele massa.

Verwarm je oven alvast voor op 170°.

Smelt 225 g pure chocolade in de microgolfoven of op een laag vuurtje. Hak de overige 50 g in stukjes. Meng de helft van het opgeklopte eiwit voorzichtig doorheen de eierdooiers.

Voeg ook de gesmolten chocolade toe. Daarna voeg je de andere helft van het opgeklopte eiwit toe tot alles opgenomen is.

Doe het amandelpoeder en de chocoladestukjes bij het beslag en roer tot een mooi geheel.

Giet het geheel in de ringvorm en werk eventueel af met wat garnituur naar wens. Ik koos voor fijngehakte amandelflorentines van Jules Destrooper als extraatje.

Tip! Bekleed een ringvorm met bakpapier en eventueel met wat (plantaardige) boter aan de zijkanten om kleven te voorkomen.

Plaats het geheel 35 minuten in de oven. Laat vervolgens 15 minuten afkoelen in de vorm; de taart zal verder garen. Daarna kan je de taart voorzichtig los maken en op een taartrooster of -standaard plaatsen.

Tip! Wanneer de taart afgekoeld is, kan je nog afwerken met poedersuiker!

About these ads
Volgende bericht
Een reactie plaatsen

6 reacties

  1. Martine

     /  18 juni 2012

    Ze was óverheerlijk!!

    Beantwoorden
  2. shana

     /  18 juni 2012

    wou dat je meer recepten had die glutenvrij zijn, kan ik wat meer bakken voor men vriend :D

    Beantwoorden
    • Haha, ik merk dat er (steeds meer) vraag naar is, dus ik zal mij er eens wat meer op toeleggen. ;-) Trouwens, die kaastaart kan je bvb. maken met glutenvrije koekjes bodem he!

      Beantwoorden
  3. Binnenkort moet ik een glutenvrije taart maken en deze ziet er heerlijk uit! Thanks! :) Heb ‘m ook meteen op mijn receptenboek geplaatst.

    Beantwoorden
    • Oh fijn, wat voel ik me vereerd! :-D Laat me weten hoe het is gelukt. ;-) P.S. Als je zelf nog leuke glutenvrije gerechtjes hebt, mag je me die altijd toezenden.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 746 andere volgers

%d bloggers like this: